• HERBATA ZIELONA BANCHA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Symbol: 5904730935845

HERBATA ZIELONA BANCHA BIO 60 g - MOYA MATCHA
BANCHA to herbata powstała z dojrzałych liści zbieranych w drugim i trzecim zbiorze.

34.25
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu OD 2 DO 4 DNI
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym 0
Odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym 0
Transport Ekospichlerz.pl na terenie Trójmiasta 10
Transport Ekospichlerz.pl na terenie Trójmiasta 10
Paczkomaty InPost 11
Kurier 15
Paczkomaty InPost(Pobranie) 16
Kurier (Pobranie) 18
Kurier(Zagranica) 115
Dostępność 57 szt.
Waga 0.1 kg

SKŁADNIKI
Zielona herbata bancha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban" i „cha."  „Cha" w języku japońskim to herbata. Słowo „ban"(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako  odpowiednik tego co „zwykłe", „popularne" lub „codzienne." Natomiast „ban" zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno" i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy.
Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii.  Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.

ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3-4g na 250ml
Czas parzenia: 3-4 min.
Ilość zaparzeń: 3
Temperatura parzenia: 70-80 C

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO jest
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Kraj Producenta Polska
Ilość w opakowaniu zbiorczym 6
Producent - nazwa i adres MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia